Pagini

marți, 26 februarie 2013

Cresterea reproducerea pastravului,site-uri engleza si germana.

Am adunat cateva site-uri in engleza,care ajuta mult celor care doresc sa cunoasca mai multe despre cresterea si reproducerea pastravilor.

http://www.fao.org/fileadmin/user_upload/Europe/documents/Publications/Trout/propagation_en.pdf Cea mai buna carte de prezentare a reproducerii pastravilor in mediu artificial.Pacat ca aceasta carte nu este tradusa si in limba romana.Cartea este pe intelesul tuturor.

http://www.fao.org/docrep/015/i2125e/i2125e.pdf  O carte foarte buna in limba engleza,despre etapele construirii unei pastravarii.Pacat ca nu este tradusa in limba romana.Este pe intelesul tuturor.


http://aquagen.no/En/Trout_Eggs/   -Este un sit in engleza despre un producator de icre pastrav si somon pentru comercializare,sunt cateva imagini ajutatoare pentru cei care vor sa vada cum sunt manipulate icrele de pastrav.

http://www.troutlodge.com/index.cfm?pageID=79E45568-3048-7B4D-A9675D9ACB6B7DB7  -Este un sit in engleza in care sunt cateva imagini in care sunt prezentate icre de pastravi si modelul de incubator cilindric.

http://www.emperoraquatics.com/trout-production_handling-eggs.php  -Este o mica carte in limba engleza ,care trateaza numai despre reproducerea pastravilor.E buna pentru cei care vor sa invete cum se reproduce pastravul in mediu artificial.Se poate traduce cu Google Translate.,Are si cateva imagini edificatoare.

http://www.ustfa.org/Trout%20production/Trout%20Egg%20Development%20-%20Mo%20Dept%20of%20Cons.pdf                  Este o carte in limba engleza cu imagini,pentru cei care vor sa intelegea procesul de fertilizare si eclozare a icrelor de pastravi.

http://aqua.ucdavis.edu/DatabaseRoot/pdf/220FS.PDF   Este o carte in limba engleza introductiva despre reproducerea pastravilor.

http://www.fish.state.pa.us/anglerboater/2003/jf03angler/troutlifepl.pdf   Este o carte in engleza despre reproducerea naturala a pastravilor,este o carte scolara.

http://64.177.125.54/LHFC/fert.htm   Este un sit in limba engleza plin cu imagini detalitate despre metodele de incubare a icrelor de pastravi.Este un sit foarte bun pentru cei care vor sa invete din imagini.

http://www.ndow.org/learn/tic/tic.pdf   Este o carte in format pdf. doar doua pagini in care este prezentat ciclul natural de reproducere a pastravului in salbaticie.Sunt si cateva imagini care fac mai mult decat o mie de cuvinte.

http://www.flyfishersrepublic.com/environmental/wandle-restoration-part-xii/  Sit in engleza,e foarte bun se gaseste un tabel in care este facut calculul pentru perioada de incubare a icrelor in functie de temperatura apei.Nu am mai gasit nicaieri un asemenea tabel.

http://www.fws.gov/northeast/wssnfh/History.html  Un sit in engleza cu cateva imagini de incurajare pentru cei care vor sa se apuce de reproducerea artificiala a pastravilor.

http://www.coalcreekaml.com/TroutHatcheryBricevilleSchool.htm Un sit in engleza in care se face o demonstratie intr-o scoala,despre reproducerea artificiala a pastravului,sunt multe imagini.

http://www.northallegheny.org/Page/10600   Este un sit in engleza cu multe imagini demonstrative despre reproducerea pastavilor.E un sit bun.

http://www.scarsdaleschools.k12.ny.us/Page/5297   Un sit scolar in engleza despre reproducerea pastravilor,sunt cateva imagini.

http://www.wildtrout.org/content/trout-lifecycle  Este un sit care prezinta ciclul de viata al pastravilor in salbaticie,este postat si un filmulet cu eclozarea icrelor de pastrav in salbaticie.

http://www.scienceformoney.com/en/products/bioshave/ Este un sit in engleza foarte bun in care este prezentata cea  mai frecventa boala de icre pastravi si de pastravi,boala numita ,,saprolegnia"(mucegaiul de lemn).Pentru cei care vor sa vadapoze cu icre infestate si pastravi infestati cu saprolegnia.

http://www.aquaculture-formation-franchecomte.fr/Reproduction%20salmonides.html  Un sit in limba franceza.Imagini detaliate despre extragerea icrelor din pastravi si metoda de fertilizare a icrelor.Prezentare imagini.


Acum urmeaza site-uri in limba germana.Nemtii au postat foarte multe fotografii cu detalii despre metode de reproducere si crestere a pastravilor

http://www.bfv-nagoldtal.de/fischzucht.htm Sunt doar 4 poze despre eclozarea icrelor,dar merita aruncata o privire.

http://www.bayern-angeln-am-see.de/48-0-Fischzucht-Laichzeit-Fischarten-Aufzucht.html  Trei poze cu icre puse la incubat intr-o cutie cu tabla de inox perforata.

http://www.hvilested.dk/Dambrug/Fischzucht/UdlaegAeg20091128Tysk.htm Fotografii cu metoda de fertilizare a icrelor si punerea lor in cutiile de incubatie.

http://www.kreisfischereiverein-dueren.de/Das%20Bruthaus.htm Cateva poze despre stadiile de incubatie a icrelor in cutii de incubatoare verticale.

http://www.lipp-fisch.de/salmonidengruppe/20081129_bafo-streifen/bafo-streifen_20081129.htm Foarte bun situl.Imagini cu mulsul pastravilor,fertilizarea icrelor si asezarea increlor in cutii pentru incubatie.In ultima poza este un batran care colecteaza icrele moarte cu o pipeta.

http://www.asg-ramsdorf.de/verein__forellenaufz.htm  Si aici sunt cateva poze care prezinta etapele de embrionare si eclozare a icrelor de pastrav.Pozele sunt chiar jos pe sit.

1.http://www.hvilested.dk/Dambrug/Fischzucht/Bruthaus.htm
2.http://oerred.dk/Salmotrutta/381daggraderHallebyTudeKoege2011.htm
3.http://www.hvilested.dk/Dambrug/Fischzucht/UdlaegAeg20101128Tysk.htm Un sit foarte bun din Danemarca.In primul link sunt doua filme video cu o casa de incubatie icre pastrav din Danemarca.In celelelate doua poze rare sunt fotografiate  icrele de pastravi in stadiul de embrionare si eclozare.Merita aruncata o privire.

http://www.angelsportverein-bergen-dumme.de/Arterhaltung.htm Un sit cu cateva imagini despre prinderea pastravilor din salbaticie,mulsul pastravilor ,fertilizarea si punerea icrelor la incubatie.Mai jos si imagini cu cresterea racilor.

http://www.die-woerpe.de/bruthaus Foarte bun situl.Poate cel mai bun din Germania.Imagini care prezinta toate procesele si etapele de reproducere a pastravilor.

http://www.fliegenfischer-forum.de/pm100310.html Un sit in care sunt imagini cu metode de reproducere a pastravului salbatic.

http://www.forellenhof-polling.de/Vermehrung%20der%20Fische.html Un sit foarte bun.Imagini cu mulsul,pastravilor,fertilizarea icrelor si procesul de embrionare si eclozare a icrelor de pastravi.

http://www.fliegenfischer-forum.de/erlau.html Doar 4 poze,dar intr-o poza este o cutie din lemn pentru incubatia icrelor asa cum sunt si pe la pastravariile din romania.

http://www.fischerverein-lana-marling-tscherms.it/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=6&Itemid=12 O pastravarie din germania.Poze cu incubatoare orizonatale,asa cum au si pastravariile din Romania.

http://www.fischen-erding.de/galerie/displayimage.php?album=28&pos=4  Un incubator cilindric facut dintr-o galeata.Sunt si idei mai simple care pot fi puse in aplicare.Ma simt obligat sa pun si articolul in romana care prezinta metoda de confectionare a incubatorului cilindric dintr-o simpla galeata din plastic .http://www.revista-ferma.ro/autori-gabriel-hodu-/incubator-artizanal-confectionat-dintro-galeata.html

http://ropertz.free.fr/landskrone/13022003/index.htm  Poze cu incubator special pus in parau.Poze rare ,merita aruncata o privire.

http://www.angelverein-pruem.de/bilder/2010/schluepfen/ Un sit in germana foarte bun.Multe poze cu icre la incubatie si modalitati de a selecta icrele moarte. Este foarte bun situl asta.Sunt poze din belsug.Nu a fost  zgarcit autorul sitului in privinta pozelor.
http://www.angelverein-pruem.de/bilder/2010/abstreifen/  Cel mai bun sit cu poze despre reproducerea pastravilor.
http://www.angelverein-pruem.de/bilder/2008/2008-abstreifen/abstreifen.html si aici cateva poze cu mulsul pastravilor.

http://www.troutfisherman.de/html/fischzucht.html  Un neamt a facut din resurse proprii instalatii de reproducere si crestere a pastravului.Atat cutiile de incubatie a icrelor cat si trocile de crestere a puietului (alevinilor),sunt din plastic.O metoda la indemana tuturor de a reproduce pastravi.Merita tradus situl asta cu Google tranlate.Browserul Google Crome,are integrat si Google Translate.

http://www.royal-flyfishing.com/cms/front_content.php?idcat=115  Poze cu reproducerea si cresterea pastravilor.

http://reproducerea-cresterea-pastravilor.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu